Product was successfully added to your shopping cart.

Aktív Kft. webáruház

Kérdése van?
Keresse ügyfélszolgálatunkat

Kosár

Garancia

TÁJÉKOZTATÓ A JÓTÁLLÁSI (GARANCIÁLIS) FELTÉTELEKRŐL

Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállási jogszabályok alapján értékesítjük.

Az általunk forgalmazott termékekhez a garanciát a gyártók magyarországi importőrei biztosítják. Minden termékre minimum 12 hónap jótállás kötelező, ennél hosszabb időt az adott terméknél külön jelöljük.

Így Ön biztonságban tudhatja a tőlünk vásárolt termékeket, hiszen forgalmazott márkáink teljes körű szervizháttérrel rendelkeznek.

A jótállási igény érvényesítéséhez szükséges az alábbi iratok bemutatása:

- a számla egy példánya,

- a termékhez mellékelt gyári garancia jegy.

Ezek hiánya esetén nem tudjuk a jótállási igényt elfogadni.

A kiterjesztett garanciáról bővebben:

1+2 év extra garancia a Makita és Dolmar gépekre internetes regisztráció esetén!

A Makita gépek "3 év extra garancia" regisztrációjáról itt tájékozódhat: https://www.makita.hu/gep-regisztracio

A Metabo gépek „XXL GARANCIA: A METABO 3 ÉVES GARANCIÁJA” regisztrációjáról itt tájékozódhat: www.metabo-service.com

Az Einhell „2+1 garancia kiterjesztés” szolgáltatásról itt tájékozódhat: https://www.einhell.hu/hu-hu/szolgaltatasok/garancia-kiterjesztes.html

A HiKoki (Hitachi) „1 + 2 év garancia” regisztrációjáról itt olvashat: http://hikoki-powertools.hu/hu/szolgaltatasok--garancialis-regisztracio


A jótállási eljárás menete:

A jótállási problémával cégünknek behozott vagy megküldött terméket továbbítjuk a garanciális hátteret biztosító gyártóhoz, beszállítóhoz, aki intézkedik ezek mielőbbi javíttatásáról a vonatkozó jogszabályok betartása mellett.

A jótállásból eredő javítások, átvizsgálások átfutási ideje több hét lehet (jellemzően 1-2 hét), de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet.

Egyéb részletes információkat az Általános Szerződési Feltételek leírásában talál: https://aktivkft.hu/aszf


Online Vitarendezési Platform

Az Európai Parlament és a Tanács fogyasztói jogviták online rendezéséről szóló, 2013. május 21-i 524/2013/EU rendelete alapján az Európai Bizottság létrehozott egy online vitarendezési platformot.

A Rendelet szerint az Európai Unióban tartózkodási hellyel rendelkező fogyasztók és az Európai Unióban letelepedett szolgáltatók közötti, online szolgáltatási szerződésekből eredő kötelezettségekkel kapcsolatban felmerülő jogviták, így az online megkötött szerződésekkel összefüggő pénzügyi fogyasztói jogviták bírósági eljáráson kívüli rendezésére irányuló kommunikációt ezen a platformon keresztül kell a fogyasztóknak biztosítani.

A Rendelet hatálya közvetlenül kiterjed a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzügyi szolgáltatóra, amennyiben közte és a fogyasztó között létrejött online szolgáltatási szerződéssel kapcsolatban pénzügyi fogyasztói jogvita merül fel.

A fogyasztó a Rendelet szerint online vitarendezési platformon keresztül online kezdeményezheti a jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezését a közösen megválasztott vitarendezési fórumnál. Magyarországon a pénzügyi fogyasztói jogviták rendezésére a Pénzügyi Békéltető Testület jogosult.

Az online vitarendezési platform itt érhető el:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU